خبر های فوری:

معماری

معرفی رشته معماری
معماری، تلفیقی از هنر و مهندسی است.

در رشته معماری می توانید توانایی فنی مهندسی خود را با هنر آمیخته کرده و به خلق آثار منحصر به فرد بپردازید. دست شما در این رشته باز است و از تمام استعدادهایتان استفاده می شود.

غایت رشته معماری تربیت افرادی است که در عین داشتن توانایی بالا در مهندسی، زیبایی را نیز بشناسند و آن را درک کنند؛ در آخر نتیجه کار شما با میزان ظرافت و زیبایی سنجیده می شود که برای کارفرمایان انجام داده اید.

خیلی از افراد به شما گفته اند که بازار کار رشته معماری مناسب نیست؛ شاید راست می گویند! بازار کار رشته معماری برای کسانی که از ذوق هنری بی بهره اند افتضاح است. این رشته عشق می خواهد و تنها داشتن مهارت برای آن کافی نیست.

در ادامه به معرفی گرایش های رشته معماری در دانشگاه علمی کاربردی مرکز سقز در  مقطع کاردانی ( کاردانی فنی معماری – معماری شهری ) و کارشناسی ( مهندسی فناوری معماری – طراحی و نوسازی بافت های فرسوده )  معرفی می گردد.

 

موقعیت شغلی و درآمد رشته معماری در ایران

با توجه به این که در سطح کارشناسی به جنبه های فنی معماری توجه بیشتری می‌شود، در نتیجه فارغ‌التحصیل این رشته می‌تواند به ساختمان سازی (طراحی فنی ساختمان های مختلف) بپردازد، اما فارغ‌التحصیل کارشناسی ارشد چون جنبه‌های هنری، معماری را آموزش دیده است، بیشتر به هنر معماری می‌پردازد.
اگر یک مهندس معماری بخواهد فقط در تهران یا در شهرهای بزرگ کار کند، فرصت های شغلی فراوانی برایش وجود ندارد؛ اما در شهرهای کوچک کمبود مهندس معماری کاملا احساس می‌شود تا جایی که در بعضی از شهرها کار یک مهندس معماری را تکنسین عمران انجام می‌دهد.
در حال حاضر دانشجو می‌تواند پس از پایان دوره لیسانس در صورت علاقه‌مندی در یکی از گرایش های شهرسازی، مرمت و احیاء بناها، معماری منظر و یا معماری تخصصی ادامه تحصیل دهد و یا این که زودتر وارد بازار کار شده و به عنوان معمار فنی به طراحی تک بناها یا مجموعه‌های زیستی کوچک پرداخته و یا ناظر اجرای طرح و سرپرست دفاتر مشاوره باشد.
مهندس معمار علاوه بر طراحی بناها، می‌تواند به طراحی و ساخت ماکت و طراحی معماری داخلی بپردازد و یا به عنوان ناظر ساخت فعالیت کند. در ضمن فارغ‌التحصیل معماری آمادگی کار در رشته‌های مرتبط با معماری مثل طراحی صحنه و یا طراحی صنعتی را نیز دارد.

بازار کار رشته معماری به صورت خلاصه به شرح زیر است:

مهندس معماری در پروژه های مختلف

مهندس ناظر

طراح داخلی

دیزانر (Designer)